Silvretta Arena - Ischgl - Oostenrijk

  • SkigebiedSkigebied: 1377 - 2872 m hoog
  • PistesPistes: 208 km (28 km licht / 132 km middel / 48 km zwaar)
  • LiftenLiften:  12 sleep  / 3 eitjes  / 24 zit 
  • SnowparkIschgl Snowpark

Vanuit het centrum brengen 3 gondelbanen u in het skigebied dat verbonden is met zijn Zwitserse buur Samnaun. Van de 200km pistes liggen er 90 % tussen de 2.000 en 2.900m hoogte. Vergevorderden vinden een echte uitdaging in de buurt van de Palinkopf. Van hieruit lopen enkele beeldschone natuurafdalingen en offpisteroutes richting dal. Hier heb je echt het gevoel in de vrije natuur te skiën i.p.v. in een skigebied.

Van op de Palinkopf vertrekken de langste afdalingen richting Ischgl, maar ook richting het Zwitserse Samnaun. Aangezien Samnaun als een Zwitsers eiland in Oostenrijk ligt, kan je er taxfree shoppen.

Voor de snowboarders heeft Ischgl het grootste funpark van Europa. Een populaire ontmoetingsplaats is de halfpipe rechts van de Idjoch-stoeltjeslift.

Kenmerkend voor het toeristisch centrum is de aanwezigheid van veel nieuwbouw. Hierdoor heb je niet het gevoel in een authentiek bergdorpje te zitten, maar het is wel heel gezellig, aangezien alles gebouwd werd in een traditionele stijl.

Naast het veelzijdige en zeer sneeuwzekere gebied trekt ook de bruisende après-skiscène vele bezoekers naar Ischgl. De ambiance begint gewoon na het skiën en duurt tot een stuk in de nacht. Naar jaarlijkse gewoonte sluit Ischgl zijn seizoen af met een bekende popster zoals Tina Turner, Elton John, Pink, Mariah Carey, …

Galtür is centraal gelegen, de skilift vertrekt vanuit het hotel en het is mogelijk om vanuit het skigebied te skiën naar het dorp.

Om de ambiance van Ischgl niet te missen kan je vanuit Galtür de skibus nemen die elke 10min. voorbij komt. De skipas “Silvretta Arena” is geldig in zowel Galtür als het skigebied van Ischgl.

Het skigebied van See is sinds de komst van de Versingbahn ideaal voor zowel beginners als gevorderde.
Er is ook mogelijkheid voor nacht skiën bij kunstlicht.
Vanuit See kan je makkelijk de skibus naar Ischgl nemen. Na ongeveer een 20min. rijden kan je genieten van nog zo’n 238km pistes.

Het authentieke Oostenrijkse dorp Kappl is gelegen tussen See en Ischgl. Het is dus een ideale uitval basis om te profiteren van de uitgebreide skipas die ook geldig is in het skigebied van Ischgl. De skibus pikt je op en zet je 15min. af in Ischgl. 

Previous Next

Onze hotels in Silvretta Arena - Ischgl

Filter op:
Top